3 diétne prílohy, ktoré sa hodia ku (takmer) všetkému. Musíte poznať!
Snažíte sa žiť zdravo a strážite si svoj jedálniček veľmi prísne? Ku zdravému životnému štýlu patrí aj vyvážená strava plná vitamínov, vlákniny a minerálov, aby vášmu telu nič nechýbalo. Máme pre vás hneď tri tipy na zdravé a diétne prílohy, s ktorými dosiahnete dostatok živín a zároveň budete zdravý.
Mrazený hrášok
Hrášok je praktická a lacná potravina, ktorú môžete mať stále zmrazenú doma. Je skvelý do šalátov alebo ako príloha k mäsu. Hrášok môžete tiež pomlieť a pridať k mnohým pomletím jedlám. Obsahuje draslík, fosfor, horčík, vápnik, železo a mnoho ďalšieho. Čo sa týka vitamínov, je skvelým zdrojom vitamínu C a B.
Karfiol a brokolica
Karfiol má jemnú chuť a tiež obsahuje minimum tukov a je ľahko stráviteľný. Ukrýva v sebe vitamín C, B a karotén. Je najlepší pre ľudí, ktorí chudnú ale len vtedy, keď sa správne pripraví.
Brokolica sa považuje za predchodcu karfiolu a je najzdravším druhom zeleniny. Ružice brokolice sú bohaté na chlorofyl. Počas chudnutia je najlepšie uvariť si brokolicovú polievku.
Špenát
Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete a zároveň obsahuje najmenej kalórií. Jedna šálku chutnej listovej zeleniny obsahuje len 10 kalórií a získate ňou vitamín K a A, dávku mangánu a kyseliny listovej a 40% horčíka. Obsahuje vlákninu, vápnik a bielkoviny. Podporuje trávenie a vyprázdňovanie, umožňuje ľahšie chudnutie.